Z wielkim smutkiem i żalem żegnamy naszego kolegę

śp. Józefa Kucharskiego

wieloletniego pracownika Zakładów Azotowych

spółek REMZAT i PROReM

przewodniczącego Komisji Zakładowej NSZZ "Solidarność" w REMZAT Sp. z o.o.

w latach 1998 - 2010 członka Komisji Przedsiębiorstwa NSZZ "Solidarność" w Grupie Azoty S.A.

Msza św. żałobna zostanie odprawiona w kościele pod wezwaniem św. Stanisława Biskupa i Męczennika w Skrzyszowie

w dniu 18 listopada o godz.13.30

Rodzinie składamy wyrazy współczucia

Pozostanie w naszej pamięci

Komisja Przedsiębiorstwa NSZZ "Solidarność" w Grupie Azoty S.A.

• Nowa siedziba Instytutu Dziedzictwa Solidarności
    We wtorek, 29 listopada nastąpiło uroczyste otwarcie nowej siedziby IDS, która znajduje się teraz przy Targu Drzewnym 8.

Zakup budynku umożliwił zapewnienie własnej siedziby dla państwowej instytucji kultury oraz odpowiednią przestrzeń do pracy. Umacnia to i podnosi prestiż Instytutu ze względu na atrakcyjną lokalizację w sercu Gdańska. Daje także możliwość organizowania
  • RDS stanie się urzędem ds. dialogu społecznego. Są założenia nowelizacji ustawy
    Rada Dialogu Społecznego ma zostać przekształcona w Urząd ds. Dialogu Społecznego. Tak wynika z założeń do nowelizacji ustawy o RDS, która została przedstawiona przez partnerów społecznych na plenarnym posiedzeniu Rady, które dzisiaj odbyło się w Pałacu Prezydenckim. – To wieloletni postulat Solidarności – przypomina Piotr Duda, szef Solidarności i współprzewodniczący
  • Apel w sprawie głosowania w Komisji Zatrudnienia i Spraw Socjalnych Parlamentu Europejskiego
    30 listopada dojdzie do głosowania w Komisji Zatrudnienia i Spraw Socjalnych Parlamentu Europejskiego nad kompromisowymi poprawkami do projektu dyrektywy w sprawie poprawy warunków pracy na internetowych platformach zatrudnienia. Apelujemy do europosłów o ich poparcie.

O samej inicjatywie Komisji Europejskiej powstania dyrektywy informowaliśmy kilkakrotnie.